Ajankohtaista

 

Sukukirja 2015

 
Syksyllä 2012 aloitettu uuden sukukirjan toimitustyö,kirjoitustyö ja kirjan julkaisu on saatu päätökseen. Kirjoitustyö päättyi 31.1.2015 ja kirja julkaistiin kesällä 2015.

Kirjan nimi on

HÄRKÄTIETÄ OPINTIELLE – CASTRÉN-SUVUN HENKILÖITÄ JA VAIHEITA

Castrénit ovat vuosisatojen varrella vaikuttaneet pappeina, poliitikkoina, virka- ja lakimiehinä sekä eri tieteenalojen asiantuntijoina. Itsenäisistä tarinoista ja henkilöesittelyistä koostuva teos tarkastelee tämän talonpoikaistaustaisen suomalaissuvun vaiheita lähietäisyydeltä.
Kirja kertoo niin nälkämaan papin, toimeliaan ylikonemestarin kuin rytmitajuisen teollisuusjohtajankin tarinan. Yksittäisten ihmisten ja perheiden kokemukset laajentavat ja syventävät kuvaa Suomen yhteiskunnallisesta kehityksestä.

Aiemmin julkaisemattomia mikrohistoriallisia tietoja sisältävät artikkelit perustuvat Castrén-suvun jäsenten haastatteluihin ja yksityisarkistoihin. Aiheiden valinnasta vastaa Castrén-sukuyhdistyksen kirjatoimikunta ja niiden kirjallisesta asusta vapaa toimittaja Marko Taavila.

Hanketta valvoi tehtävään nimitetty toimikunta, jota ohjasi Castrén-sukuyhdistyksen puheenjohtaja Yrjö Castrén. Kokoonpanon jäseniä olivat Paavo, Ritva ja Susanna Castrén. Sihteerinä toimi freelancer-toimittaja Marko Taavila. Hän vastasi kirjan kaikesta tekstisisällöstä.

Hankkeen taustalla vaikutti Klaus Castrénin testamentti, jolla hän osoitti huomattavan perintösumman sukuyhdistykselle kirjan julkaisemista varten.

Kirja on myynnissä ja sitä voi tilata yhdistyksen sihteeriltä.

 

********************************************************

TILAA SUKUKALENTERI 2012 !

Kirjoja on vielä saatavilla muutamia kappaleita joten kannattaa tilata se heti!

SUKUKALENTERIN hinta on 10 €/kpl (+postituskulut).

Tilauksen voi tehdä sihteerille postitse, vapaamuotoisella sähköpostilla tai puhelimitse (iltaisin).
Yhdistyksen sihteerin yhteystiedot löytvät tämän sivuston osasta “Yhteystiedot”.

Comments are closed.